A Borda Húsfeldolgozó története az 1990-s évekre nyúlik vissza.
Amikor is egy fiatal pár szülői segítséggel , nagy lendülettel és egy félrészben megörökölt épületben megálmodta a jövőjét. Az alapot a férj hentes szakmája és a faluban elért sikere elismertsége adta,amit a helyi disznóvágásokon készült hurka,kolbász,sonka nagy-nagy elégedettsége tovább fokozta.
Saját tőkéből és kétkezi munkával épült fel a feldolgozó ,ami 1997-ben családi vállokozásként indult.
Már a kezdetektől budapesti és környékbeli élelmiszer és húsboltokba szállítottunk. Ez mind a mai napig így van. Már az első években is rozsdamentes gépekkel történt a gyártás .A legkedveltebb termék a házi kolbász volt. Vezető helyét a termékek között mind a mai napig megőrizte. A nyári turista felvágott útja nem volt ennyire egyszerű,ugyanis előbb meg kellett győzni a vevőket arról ,hogy a mi turistánk minőségben nem az akkori idők lejáratott terméke,hanem még a nagyapáink által kedvelt és szeretett turista felvágott. Talán még mi is emlékszünk,ha máshonnan nem, hát az uzsonnánkból .
Minden termékünk házias jelleggel és ízvilággal készül. Nagy figyelmet fordítunk a korunk népbetegségének számító allergiára,ezért 1-2 termékünket leszámítva a készítmények nem tartalmaznak szóját és egyéb allergén anyagokat. Az utóbbi pár évben bővítettük a termékpalettánkat az un." vörösárukkal". A frankfurti virslit és a sertés párizsit követte a marhabélbe és lóbélbe töltött sertés, -marha, -és -lópárizsi.
A termékek bővülésével párhuzamosan korszerűsödött a gépparkunk is. A daráló és töltő-gép mellett számítógép vezérelt ,környezetbarát technológiával működő, főző-füstölő szekrény szolgálja a pontos és megbízható füstölést. A három hagyományos füstölőben készül például a parasztsonka és a füstölt tarja. Ezek a termékek hagyományos pácolás és érlelés után kerülnek a füstölőbe.
A Borda Húsfeldolgozó az elsők között vezette be a HACCP rendszert,ami garantálja a folyamatos ellenőrzést és a minőséget cégünk termékeinél.
Beszállítóink és mi is, az ÁNTSZ engedéllyel rendelkező hűtős teherautókkal szállítjuk az árut.
2002-ben lakhelyünkön megnyitottuk a mintaboltunkat,ahol a sertés-marha hús mellett, a csirke és pulykahúst is kínálunk vásárlóinknak. A bolt kínálatát folyamatosan bővítjük. Kapható : többféle tészta, olívaolaj, különböző konzervek,üdítőital, mirelitáru.
2021 Tahitótfalu, Szabadság út 15/B. | |
|
Telefon: 06 (26) 390-734 Mobil: 06 (30) 506-7895 |
Email:
|
|
Weblap:
|
2023 Dunabogdány, Kossuth Lajos utca 40. (Borda Húsbolt) | |
|
Telefon: 06 (26) 390-350 |
Email:
|
|
Weblap:
|